ua en ru

Працівникам "АероСвіту" на вимогу прокуратури виплачено майже 19 млн грн заборгованості по зарплаті

На виконання внесеного прокуратурою Київської області подання наприкінці грудня 2012 р. авіакомпанія "АероСвіт" виплатила працівникам понад майже 19 млн грн. заборгованості з оплати праці за листопад 2012 р., повідомляє прес-служба прокуратури.

На початку минулого року на вимогу прокуратури області було погашено ще 24,31 млн грн боргу із заробітної плати.

Крім того, прокуратурою області надавалось доручення територіальній державній інспекції праці в Київській області щодо проведення перевірок з цих питань уповноваженим органом контролю і вжиття відповідних заходів реагування. Її проведення прокуратурою області взято на контроль.

Також, прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в Київській області за зверненнями голів рад профспілок бортпровідників і забезпечення польотів ПрАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт", голови виконкому профспілки "Ліга лінійних пілотів" вказаної авіакомпанії внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами невиплати заробітної плати працівникам авіакомпанії і грубого порушення законодавства про працю, за ст.ст. 172, 175 КК України. Досудове розслідування проводиться слідчим відділом ЛВ в аеропорту "Бориспіль" ГУ МВС України в Київській області, хід якого перебуває на контролі в прокуратурі області.

Читайте також: Суд стягнув з "АероСвіту" 42 млн грн заборгованості за обслуговування в аеропорту "Бориспіль"