ua en ru

Робота з обміну полоненими продовжується, - Волкер

Робота з обміну полоненими продовжується, - Волкер Фото: Курт Волкер (president.gov.ua)

США докладають зусиль для звільнення Сенцова

Робота з обміну полоненими не зупиняється. Про це запевнив спеціальний представник державного департаменту Сполучених Штатів Америки (США) з питань України Курт Волкер на конференції YES, передає кореспондент РБК-Україна.

Таку заяву, Волкер зробив, коментуючи слова екс-президента України Леоніда Кучми, який висловив сумнів в тому, що обмін в'язнями відбудеться до виборів в Україні, запланованих наступного року.

"В Кучми є своє бачення, до якого я ставлюся з повагою. Але я не думаю, що зупиниться робота з обміну полоненими, я вважаю, що ми й надалі маємо цього домагатися", - сказав Волкер.

Також, спецпредставник США додав, що зустрічався з родинами полонених.

"Я зустрічався з родинами полонених, включно з тими, кого піддавали тортурам. Це жахливо. Навіть якщо йдеться про гуманітарний жест, ми закликаємо російську сторону його зробити", - заявив він.

Крім того, Волкер запевнив, що США докладають всі зусилля для звільнення українського режисера Олега Сенцова, який голодує в російській в'язниці.

"Це окремий випадок. І я, і державний секретар США Помпео порушували це питання перед міністром (закордонних справ Росії – ред.) Лавровим, закликали російську владу знайти спосіб, як домогтися його звільнення. Щонайменше, на гуманітарних підставах, крім цього, також зняти з нього звинувачення", - заявив Волкер.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що президент РФ і канцлер Німеччини "обговорили ситуацію навколо засудженого українського режисера Олега Сенцова". За словами Лаврова, питання Сенцова "стосується суто гуманітарної сфери".

Крім того, уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова вимагає негайно допустити її до політв'язня Володимира Балуха після інформації про його побиття.