ua en ru

Омбудсмен вимагає негайно допустити її до Балуха після інформації про його побиття

Омбудсмен вимагає негайно допустити її до Балуха після інформації про його побиття Фото: Людмила Денисова (facebook.com/denisovamlsp)

У РФ заявили, що Балух нібито сам спровокував конфлікт

Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова вимагає негайно допустити її до політв'язня Володимира Балуха після інформації про його побиття. Про це омбудсмен повідомила в Facebook.

"Омбудсмен РФ запевнила мене: кожен сантиметр СІЗО перебуває під постійним відеонаглядом. Балух, нібито, сам спровокував конфлікт. Тетяна Москалькова каже, що його повинні покарати. Не зробили цього тільки "враховуючи його стан", - написала Денісова.

За словами Денисової, Балуха вивели з камери СІЗО, подалі від відеоспостереження.

"Я знаю правду. Його вивели з камери, подалі від відеоспостереження, і намагалися поставити на коліна. Він плював в обличчя наглядачам, але його не зламали. За непокору кати звалили українця на підлогу, надягли наручники, били по голові, печінці і залякували", - додала омбудсмен.

Денісова розповіла, що на її прохання відвідати Балуха в обмін на візит російської омбудсмена до Кирила Вишинського, Москалькова запевнила, що звернулася за наданням дозволу до всіх причетних органів.

Нагадаємо, напередодні заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що Балуха в сімферопольському СІЗО сильно побили і загрожують позбавитися від нього. Адвокат Балуха в зв'язку з інформацією щодо його побиття має намір домагатися зустрічі з підзахисним у суботу, 15 вересня.

Відзначимо, що в МЗС України заявили, що докази побиття Балуха передадуть в суди.