ua en ru

Робоча група поки не досягла домовленості з МВФ з питання антикорупційного суду

Робоча група поки не досягла домовленості з МВФ з питання антикорупційного суду Фото: Леонід Ємець (УНІАН)

Ключовим залишається питання безумовного вето громадської ради експертів

Робоча група комітету з питань правової політики та правосуддя обговорила питання створення антикорупційного суду з групою перемовників з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це розповів перший заступник голови парламентського комітету з питань правової політики Леонід Ємець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Робоча група зустрічалась з представниками групи (автори законопроекту, представники АП, представники Мінюсту, - ред.), яка веде переговори з МВФ, які повідомили, що на даний момент не вдалось досягнути домовленості щодо всіх питань. Ключовим залишається питання безумовного вето громадської ради експертів, і на даний момент між цією робочою групою і МВФ немає домовленості щодо цього питання", - заявив Ємець.

Нагадаємо, у законопроект "Про антикорупційний суд" внесено всього близько 2 тисяч поправок, в яких враховані чотири питання, рекомендовані до прийняття Венеціанською комісією. Зокрема, мова йде про право вето Громадської ради експертів, юрисдикцію НАБУ, кількість суддів і суб'єктність.