ua en ru

Рабинович: забезпечений пенсіонер – обов'язок держави

Рабинович: забезпечений пенсіонер – обов'язок держави Фото: Вадим Рабинович (прес-служба)

На його думку, це неправильно, коли в країні пенсіонери перебувають на межі виживання, а чиновники призначають собі величезні зарплати

Якщо влада не може забезпечити людині, яка багато і чесно працювала, гідну старість, то вона ніколи не збудує нормальну країну. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабинович в прямому ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

"Часто чую, мовляв, розмови про великий пенсії – це популізм. Але у нас в країні взагалі хороше життя вважається популізмом чомусь! Проте ніколи в житті ви не побудуєте країну, якщо людина багато і чесно працювала і, вийшовши на пенсію, не забезпечив себе. Ви просто не змусите нікого чесно працювати. Так держава не будується. Тому нормальна пенсійна система – це не примха, і в усьому світі це розуміють. Забезпечений пенсіонер – це не чиїсь фантазії, це обов'язок держави, без виконання якої воно не виживає", – підкреслив політик.

На його думку, це неправильно, коли в країні пенсіонери перебувають на межі виживання, а чиновники призначають собі величезні зарплати.

"Вони цього не розуміють! Ну як можна в країні, де пенсіонери ледве виживають, призначати собі зарплати в 300, 400 тис., в мільйон? Я не розумію. А вони кажуть: "А що? Я ж народний депутат, я не проживу, як двірник". Хоча ще недавно, поки не дорвалися до влади, вони говорили зовсім інше", – зазначив народний депутат.

Лідер партії "За життя" також закликав на виборах голосувати за тих, хто здатний розвивати економіку країни і в результаті гарантувати нормальний рівень пенсій.

"Пенсія залежить від загального рівня країни. Тому вибирайте тих, хто збудує нормальну країну з сильною економікою. А всю цю піну, яка зараз на поверхні, треба акуратно прибрати і викинути", – констатував Вадим Рабинович.

Нагадаємо, раніше політик заявив, що після зміни влади держава буде зобов'язана переглянути соціальну політику на користь пересічного українця, а не продовжувати розкрадати країну.

"До нової економічної політики, яку буде впроваджувати наступний уряд, повинні бути прописані гідні соціальні норми. І коштів у нас на це багато! Просто потрібно припиняти красти! Якщо дефіцит Пенсійного фонду становить 152 млрд гривень, то це означає, що рівно таку суму хтось вкрав. Так звана "дірка в Пенсійному фонді" має прізвище і банківський рахунок! Всі ці розенки і екс-міністри оборони тільки й розповідають про те, що вони, мовляв, працюють на благо країни, нічого не крадуть, але народу від цієї політики стає тільки гірше, і вся країна розкрадена, лежить в руїнах. Треба міняти ситуацію!" – підкреслив політик.