ua en ru

Рабінович обіцяє запровадити механізм конфіскації награбованого чиновниками

Рабінович обіцяє запровадити механізм конфіскації награбованого чиновниками Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович виступає за введення механізму конфіскації награбованого

Щоб чиновники перестали красти, потрібно запровадити механізм конфіскації награбованого. Про це заявив лідер політичної сили, народний депутат України Вадим Рабінович у прямому ефірі програми "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна".

Він також додав, що за останні півроку чиновники виявилися замішані в корупційних скандалах на загальну суму майже 300 млрд гривень, з яких повернути в бюджет вдалося лише 61 тисячу гривень.

"Це повний провал боротьби з корупцією, це просто її імітація. Казнокради вкрали у народу 300 млрд тільки за півроку, а НАБУ, САП та інші, на утримання яких витрачаються мільярди на рік, повернули трохи більше 60 тисяч!", – обурився політик.

Парламентарій також заявив, що сьогодні основою державного устрою України є корупція.

"Якщо в воюючій, розкраденій країні, де ціла система антикорупційних органів, влада не може впоратися з таким рівнем корупції, то навіщо ми витрачаємо на них мільярди?", – обурився депутат.

Лідер партії "За життя" упевнений, що система декларування доходів, яка була введена в 2014 році, не справляється з покладеним на неї завданням. Викорінити корупцію можна тільки конфіскаціями незаконно одержаних коштів та майна, вважає політик.

"Замість того щоб е-декларування призводило до викорінення корупції, воно призвело до легалізації награбованого – і це обурливо! Я розумію, коли людина працювала в бізнесі, прийшла у політику і задекларувала стан. Інша справа, коли екс-чиновник, який ніколи не працював у бізнесі, колишній глава адміністрації президента, декларує мільярди доходів, яхти, вілли у Франції... Це неприпустимо! У програмі партії "За життя" чітко сказано, що гроші і майно таких чиновників треба негайно конфіскувати! І це ми зробимо через три дні після перемоги нашої політичної сили на виборах! Партія "За життя" знає, як це зробити", – резюмував Рабінович.