ua en ru

Рабінович назвав звільнення Супрун одним з головних завдань парламенту

Рабінович назвав звільнення Супрун одним з головних завдань парламенту Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович закликав не голосувати ні за одне запитання до звільнення Супрун

Лідер партії "За життя", народний депутат Вадим Рабінович закликав парламентарів не розглядати жодного питання, поки Уляна Супрун не буде звільнена з посади тимчасово виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я. Про це він сказав в ефірі на телеканалі "112 Україна".

"Дивовижно, але фельдшер з США, яка незаконно займає посаду виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я, вже тричі не може бути звільнена Верховною радою в парламентсько-президентській республіці! Вона обіймає посаду вже третій рік, хоча за законом України тимчасово виконувати обов'язки міністра людина може не довше трьох місяців", – заявив парламентарій

Він також зазначив, що у відповідь на рішення комітету Супрун заявила, що йти зі свого поста не планує, а буде і далі протистояти атакам "агентів Кремля".

"Ось вже відповідь пані Супрун. Вона збирається і далі захищати здоров'я українців: воювати з ворогом, здійснювати складні трансформації у важливих сферах життя, протистояти безлічі "атак від Кремля". Я нагадаю, що згідно з опитуваннями, 92% респондентів вважають Супрун поганим міністром. Виходить, що майже всі українці – це маріонетки і адепти Кремля? А вона і десяток пройдисвітів – і є представники України? Вона, наплювавши на Верховну раду, продовжує займати міністерський пост, а цей "баранячий" парламент продовжує все це терпіти", – заявляє політик.

Лідер партії "За життя" закликав народних депутатів блокувати прийняття рішень з інших питань, поки що в. о. міністра не прийде в парламент і не буде звільнена.

"Парламентарії, я вас закликаю зараз, якщо у вас є хоч якесь почуття гордості по відношенню до собі і країні, давайте з вівторка жодного питання не розбирати, поки Супрун не прийде в парламент і не буде звільнена. Ось тоді можна буде сказати, що у вас залишилося хоч трохи тієї "гідности", про яку ви розповідаєте 3,5 року. Люди, ви дійсно збираєтеся за них голосувати? За тих, хто навіть Супрун не може зняти з посади? Тоді у нас буде фаріоно-супруно-ніцоївське держава", – підсумував Рабінович.