ua en ru

Qantas і Airbus уклали контракт вартістю 9,5 млрд дол

Австралійська авіакомпанія Qantas і французька авіабудівна компанія Airbus уклали найбільший контракт в історії цивільної авіації Австралії, згідно з яким Qantas придбає 110 узкофюзеляжних Airbus на загальну суму 9,5 млрд дол США. Відповідну угоду було підписано сьогодні, воно юридично закріпило домовленості, досягнуті між компаніями в серпні 2011р. Така інформація міститься в опублікованому сьогодні прес-релізі Airbus.
Нагадаємо, в серпні 2011р. Qantas повідомила про твердий замовленні на 78 авіалайнерів Airbus A320neo і 32 літака A320, які будуть придбані в рамках програми з модернізації повітряного парку та розширення напрямків польотів.
У австралійської авіакомпанії сьогодні відзначили, що приймуть рішення про те, якими будуть оснащені двигунами ці машини, пізніше.
Зазначимо, що енергозберігаючі новинки А320neo є абсолютним бестселером в основному сегменті пасажирських авіаперевезень, де конкурують літаки пасажиромісткістю 150 місць. A320neo є вдосконаленою версією Airbus A320, що дозволяє скоротити витрату палива на 15%. На даний момент європейський концерн Airbus, що входить в структуру Європейського аерокосмічного концерну EADS, має у своєму портфелі вже 1 тис. замовлень на літаки A320neo.
Qantas - найбільша авіакомпанія Австралії, заснована в 1920р. Штаб-квартира знаходиться в Сіднеї. Акції компанії торгуються на Австралійській фондовій біржі. Штат співробітників перевищує 30 тис. осіб.