ua en ru

П'ятницький допускає внесення змін до УА з ЄС в майбутньому

Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції, торговий представник України Валерій П'ятницький допускає внесення змін до тексту угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом у майбутньому.

Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції, торговий представник України Валерій П'ятницький допускає внесення змін до тексту угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом у майбутньому. Про це П'ятницький заявив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наші базові принципи: перше - угода ратифікується. Друге - в ній не змінюється нічого. Далі відкривається зовсім нове життя цієї угоди.. Тому що ті правила, які діють на європейському ринку, вони змінюються.. в Залежності від того, чи це раціонально з точки зору наближення українських правил до тих, які діють у світі і в ЄС, звичайно, ми будемо ініціювати (зміни), якщо європейська сторона побачить, що треба вдосконалити - європейська сторона буде ініціювати). Але ці зміни не означають що будуть кожен день якісь радикальні зміни цілими розділами", - заявив П'ятницький.

Він зазначив, що 10 років для імплементації - це дуже довгий період для того, щоб нічого не змінювати.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. народні депутати України 355 голосами ратифікували угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Сьогодні, 17 вересня, Кабінет міністрів України на засіданні схвалив план заходів щодо виконання УА з ЄС на 2014 - 2017 рр. Таке рішення було прийнято одноголосно всіма членами уряду.