ua en ru

PwC: 2013 р. визначатиме розвиток світової економіки до кінця століття

PwC підготувала новий огляд світової економіки за 2013 р. Експерти оцінюють ситуацію серйозно. Говориться, що 2013 р. визначатиме розвиток світової економіки до кінця століття. Про це повідомляє "Росія 24".

"2013 рік стане етапом, коли ми почнемо розуміти, що буде світова економіка впродовж всього періоду до кінця сторіччя", - говориться в дослідженні. Головним трендом стане те, що ринки, які "розвиваються, демонструватимуть небачене раніше зростання".

В огляді наголошується:

1. Згідно з прогнозами в 2013 р. частка економічно розвинених країн в світовому ВВП буде нижча, ніж частка країн з перехідною економікою вперше за всю історію збору надійних статистичних даних.

2. У 2013 р. зростання світової економіки визначатимуть країни з перехідною економікою.

3. Міста, що динамічно розвиваються, в країнах з перехідною економікою відкривають широкі можливості для молодого покоління і нових заможних споживачів у всьому світі.

4. Темп зростання економіки США складе приблизно 2%, а в країнах єврозони в кращому разі очікується збереження показників на рівні минулого року.

5. Ціни на сировинні товари, як і раніше, будуть нестабільними.

"2013 рік стане етапом, коли ми почнемо розуміти, що буде представляти світова економіка впродовж всього періоду до кінця сторіччя. Саме цього року комерційні підприємства остаточно переконаються в тому, що зростання світової економіки і ціни на сировинні товари тепер залежать головним чином від розвитку ситуації в Китаї і Індії, а не в США і Європі", - говориться в огляді.

Читайте також: У рейтингу Doing Business-2013 Україна могла б бути на вісім пунктів вище, - PwC Україна