ua en ru

Путіна не запросять на G20, якщо підтвердиться участь РФ у поразці малазійського літака, - прем'єр Австралії

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Абботт не виключає відкликання запрошення російського Президента Володимира Путіна на саміт G20, якщо підтвердиться причетність Росії до ураження літака над повітряним простором України.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Абботт не виключає відкликання запрошення російського Президента Володимира Путіна на саміт G20, якщо підтвердиться причетність Росії до ураження літака над повітряним простором України. Про це заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Абботт, пише Deutsche Welle.

Після того, як 17 липня був збитий пасажирський літак "Малайзійських авіаліній", Австралія може скасувати запрошення Путіна на саміт країн G20, який повинен відбутися 15-16 листопада 2014 р. Це станеться, якщо підтвердиться причетність Росії до загибелі пасажирів рейсу MH17.

Як повідомляється, Абботт вимагає від Росії повністю підтримати об'єктивне розслідування катастрофи.

"Всі ознаки нині чітко вказують на те, що літак був збитий з території, контрольованої проросійськими бойовиками, імовірно, зі зброї, наданої росіянами", - заявив він у суботу.

Раніше глава австралійського уряду розкритикував Москву за її позицію щодо збитого Boeing-777. Аббот назвав реакцію Росії в цій ситуації "глибоко, глибоко незадовільною".

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

За інформацією "Малазійських авіаліній", в результаті трагедії загинули 27 громадян Австралії.