ua en ru

У Путіна назвали Медведєва ініціатором приховування військових втрат у мирний час

У Путіна назвали Медведєва ініціатором приховування військових втрат у мирний час Фото: Володимир Путін і Дмитро Медведєв

Путіна в суді представляє співробітник Міноборони РФ

Засекретити втрати російських військових у мирний час Президента РФ Володимира Путіна попросив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв. Про це заявила начальник відділу претензійної і судово-правової роботи Міноборони РФ Наталія Єліна, що представляє Володимира Путіна в суд на слухання у справі про скарзі на президентський указ журналістів і правозахисників, передає РБК.

Відповідне звернення на ім'я президента Єліна попросила Верховний суд долучити до матеріалів справи про скарги журналістів і правозахисників на відповідний указ.

За її словами, цей документ підтверджує, що Володимир Путін діяв в рамках своїх повноважень, згідно з яким зміна переліку відомостей, що становлять держтаємницю, провадиться указом президента за поданням уряду.

Заявниками по скарзі виступили активно висвітлювали збройний конфлікт на території України журналіст Аркадій Бабченко, кореспондент телеканалу "Дощ" Тимур Олевський, спецкор "Нової газети" Павло Канигін, блогер Руслан Левієв, депутат заксобранія Псковської області Лев Шлосберг, а також раніше обвинявшаяся ФСБ в державній зраді багатодітна мати Світлана Давидова та інші. Їх інтереси представляє адвокат Іван Павлов.

Нагадаємо, 28 травня Володимир Путін підписав указ, згідно з яким втрати особового складу Міноборони "в мирний час у період проведення спеціальних операцій" стали військовою таємницею. Раніше це правило поширювалося тільки на воєнний час.

На наступний день на указ президента відреагували журналісти і правозахисники.