ua en ru

Путін заявив, що санкції проти РФ не вирішать проблему на Донбасі

Путін заявив, що санкції проти РФ не вирішать проблему на Донбасі Фото: Володимир Путін прокоментував можливість нових санкцій

За словами глави РФ, санкції - це лише політика стримування Росії

Санкціями проти Росії через Україну або Сирію конкретні проблеми не вирішити, це лише є політикою стримування Росії та її розвитку. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції 16 жовтня, передає РИА Новости.

Він нагадав позицію Росії щодо будь-яких санкцій - "це контрпродуктивно, шкідливо і нічого хорошого в цьому немає, а головне - ніколи не досягають мети, які ставлять перед собою ті, хто ці санкції вводять".

"Взагалі, що стосується санкцій відносно Росії, до чого б не прив'язувалися - до подій на південному сході України, якихось інших, можливо, навіть у Сирії - запевняю вас, цілі тих, хто формулює цю політику і просуває її, не вирішать конкретну проблему. В цьому випадку проблему південного сходу України", - заявив Путін.

"А просто сформулювати політику стримування Росії. Якби не було України, придумали б щось інше. Просто сам факт того, що Росія вже стала повноцінним гравцем на міжнародній арені, демонструє консолідацію внутрішньополітичну, демонструє бажання працювати з усіма партнерами, мабуть, не дуже влаштовує. Тому що робота на міжнародній арені передбачає якісь поступки, пошук компромісів. На компроміси, мабуть, іти не охота, а хочеться диктувати", - сказав глава РФ.

"Мета цих санкцій не в тому, щоб що-небудь вирішити, а в тому, щоб стримати це зміцнення Росії як повноцінного учасника міжнародної діяльності. Але і ця мета не буде досягнута такими засобами", - підсумував Путін.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Джон Керрі і глава МЗС Великобританії Борис Джонсон заявили, що розглядають можливість введення нових санкцій проти Росії та Сирії з метою зупинити бомбардування Алеппо.