ua en ru

Путін заявив, що РФ здатна на ядерний удар тільки в якості відповіді

Путін заявив, що РФ здатна на ядерний удар тільки в якості відповіді Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін заявив, що в разі ядерного удару РФ буде жертвою агресії і росіяни як мученики потраплять у рай

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія здатна на ядерний удар тільки в якості відповіді. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на РосЗМІ.

За словами Путіна, концепція застосування Росією ядерної зброї не передбачає превентивного удару.

"В нашій концепції застосування ядерної зброї немає превентивного удару. Наша концепція - це відповідь на зустрічний удар, це значить ми готові застосовувати ядерну зброю тільки тоді, коли впевнилися в тому, що потенційний агресор завдає удару по нашій території", - сказав він.

За словами Путіна, протягом декількох секунд система раннього попередження про ракетний напад фіксує в глобальному масштабі старт ракет на будь-якій території, визначає траєкторію польоту і райони падіння ядерної зброї.

"Звичайно, це всесвітня катастрофа, але я повторюю, ми не можемо бути ініціаторами цієї катастрофи, тому що у нас немає превентивного удару...Агресор повинен знати, що відплата неминуча, що він буде знищений. А ми, жертви агресії, ми як мученики потрапимо в рай, а вони просто здохнуть, бо навіть покаятися не встигнуть", - заявив Путін.

Відзначимо, в групу країн, що володіють ядерною зброєю входять США, Росія, Великобританія, Франція, КНР, Індія, Пакистан і КНДР. Також таким, що має ядерну зброю вважається Ізраїль.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що з'явилися супутникові знімки, які свідчать про те, що Росія модернізує для зберігання ядерної зброї військові бункери під Калінінградом.

Додамо, також повідомлялося, що Путін на саміті в Гельсінкі запропонував американському лідеру Дональду Трампу ще на п'ять років продовжити договір про обмеження ядерних арсеналів.