ua en ru

Путін заявив про відсутність нерозв'язних проблем між Росією і ЄС

Путін заявив про відсутність нерозв'язних проблем між Росією і ЄС Фото: Володимир Путін упевнений, що будь-які проблеми у відносинах РФ і ЄС можна вирішити

На думку президента РФ для того, щоб повернутися до "багатопланового партнерства", необхідно тільки відмовитися від "гри в одні ворота"

Нерозв'язних проблем у відносинах між Росією і Євросоюзом немає. Про це написав президент Росії Володимир Путін в статті, опублікованій в грецькому виданні "Катімеріні".

"Росія та Євросоюз підійшли до розвилки, коли необхідно відповісти на питання: яким ми бачимо майбутнє наших відносин, в якому напрямку збираємося йти", – пише Путін.

Російського президента вважає, що нерозв'язних проблем у відносинах між РФ і Євросоюзом немає.


"Разом з тим вважаємо, що нерозв'язних проблем у наших відносинах з ЄС немає. Для того, щоб повернутися на шлях багатопланового партнерства, треба лише відмовитися від порочної логіки "гри в одні ворота", на ділі враховувати думку та інтереси один одного", — йдеться у статті президента РФ, опублікованій напередодні його візиту в Грецію.

також Путін зазначив, що Росія виходить з необхідності "побудови справедливого і справжнього партнерства і діалогу з Євросоюзом з широкого кола питань — від спрощення візового режиму до формування енергетичного альянсу.

"Тим не менш, ми досі не бачимо з боку наших колег такої ж готовність слідувати таким взаємовигідним перспектив", — підкреслив глава російської держави.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що антикризові заходи уряду РФ забезпечили стійкість російської економіки і дно кризи можна вважати пройденим в 2015 році.