ua en ru

Путін: В Росії в 2011 р. буде зібрано близько 95 млн т зерна

У Росії в 2011 р. буде зібрано близько 95 млн т зерна, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на засіданні президії уряду.
Він додав, що з них буде зібрано 60 млн т пшениці, що на 18 млн т більше врожаю 2010 р.
"На сьогодні (5 жовтня) збір зернових у Росії склав 90 млн т, що на 30 млн т більше, ніж на ту ж дату в минулому році, - зазначив Путін. - Причому прибрано 88% площ. Резерв для збільшення врожаю зберігається".
Прем'єр-міністр зазначив, що Росія з серйозним запасом забезпечить свої внутрішні потреби, сформує необхідні резерви, а також відновить свої позиції як одного з найбільших світових експортерів зерна. "Головним орієнтиром для вітчизняних сільгоспвиробників повинні залишатися потреби російського ринку, його збалансованість, у тому числі цінова. На продаж за кордон повинні піти тільки надлишки зерна", - підкреслив Путін.
Він відзначив, що за підсумками збирання врожаю були зафіксовані рекордні цифри по соняшнику, сої, ріпаку, урожай картоплі і овочів істотно перевищить торішні значення. Путін також повідомив, що врожай цукрового буряка буде на рівні 40 млн т, що майже вдвічі більше, ніж торік.
"Підкреслю, що збір урожаю ще не завершений, також як і озимий сівши, тому особливу увагу треба приділити забезпеченню господарств технікою, паливно-мастильними матеріалами, насінням та мінеральними добривами", - сказав Путін.