ua en ru

Путін урізав зарплату собі, Медведєву і ряду чиновників на 10%

Путін урізав зарплату собі, Медведєву і ряду чиновників на 10%

Президент Росії Володимир Путін знизив зарплату собі, прем'єр-міністрові країни, генеральному прокурору і голові Слідчого комітету Росії. Про це йдеться в указі Президента РФ "Про грошову винагороду осіб, що заміщають окремі державні посади Російської Федерації, та деяких інших осіб", опублікованому на сайті Кремля.

"Виплачувати з 1 березня по 31 грудня 2015 р. Президенту Російської Федерації, голові уряду Російської Федерації, <...> Генеральному прокурору Російської Федерації та голові Слідчого комітету Російської Федерації грошову винагороду, щомісячне грошове заохочення і щоквартальне грошове заохочення зі зменшенням на 10 відсотків", - йдеться в тексті указу.

Також зарплата була знижена особам, зарплата яким "обчислюється відповідно до указів" Президента Росії від 30 вересня 2004 року "Про оплату праці керівників деяких федеральних органів виконавчої влади" та від 30 вересня 2013 року "Про грошову винагороду осіб, що заміщають окремі державні посади Російської Федерації".

Згідно з першим указом, Президент призначає зарплату міністру оборони, міністру внутрішніх справ, голові МНС, директору ФСБ, директору СЗР, директору ФСО, главі ФСКН і керівнику ФМС. Згідно з другим указом, Президент призначає зарплати заступникам голови уряду, повпреда Президента, міністра закордонних справ і решті міністрів. Також він визначає зарплату секретаря Радбезу Росії, уповноваженого з прав людини, голови ЦВК, його заступника, секретаря ЦВК і членів ЦВК.

Крім того, Путін знизив на 10% зарплату службовців адміністрації Президента та апарату уряду. Також на 10% знизили і зарплату держслужбовцям Рахункової палати. Указ набуває чинності з дня його підписання.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко виступив проти зниження зарплат керівником державних підприємств.