ua en ru

Путін вважає "політичною шизофренією" звинувачення на адресу Трампа про видачу РФ секретів

Путін вважає "політичною шизофренією" звинувачення на адресу Трампа про видачу РФ секретів Фото: Володимир Путін

Путін заявив про готовність оприлюднити запис переговорів Трампа і Лаврова

Президент Російської Федерації Володимир Путін назвав "політичною шизофренією" звинувачення на адресу президента США Дональда Трампа про видачу РФ секретів у ході зустрічі з головою Міністерства закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"Ми бачимо, що в США розвивається політична шизофренія, нічим іншим я не можу пояснити звинувачення чинного президента в тому, що він видав Лаврову якісь секрети", - заявив голова РФ за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Паоло Джентілоні.

Путін також заявив, що РФ готова надати запис переговорів Трампа і Лаврова, що відбулися в Овальному кабінеті, за умови, що американська адміністрація не буде заперечувати.

Нагадаємо, раніше джерела з колишніх і нинішніх американських чиновників заявили, що секретні дані розвідки, які президент США Дональд Трамп передав главі МЗС Росії Сергію Лаврову, були отримані Сполученими Штатами від ізраїльського розвідника в рядах "Ісламської держави" (ІДІЛ) і стосувалися планів щодо вибуху літака .

Так, розвідник передав дані, в тому числі, про розроблюваний ІДІЛ план пронести бомбу на пасажирський літак, який вилетів би в США.