ua en ru

Джерела розповіли подробиці переданих Трампом Лаврову розвідданих про плани ИГИЛ

Джерела розповіли подробиці переданих Трампом Лаврову розвідданих про плани ИГИЛ Фото: Дональд Трамп поставив під загрозу життя ізраїльського розвідника

Президент США поділився з Росією інформацією про план ІДІЛ пронести бомбу на літак у США

Секретні розвіддані, які президент США Дональд Трамп передав главі МЗС Росії Сергію Лаврову, були отримані Сполученими Штатами від ізраїльського розвідника в лавах "Ісламської держави" (ІДІЛ) і стосувалися планів по вибуху літака. Про це повідомили джерела з колишніх і нинішніх американських чиновників, передає телеканал ABC.

За даними телеканалу, розвідник передав дані, в тому числі, про розроблення ІДІЛ плану пронести бомбу на пасажирський літак, який вилетів би в США.

Терористи планують заховати бомбу в ноутбуці, що, на думку американської влади, допоможе пронести її непоміченою для систем перевірки аеропорту.

Причому, як зазначає телеканал, достовірність інформації настільки висока, що США задумалися про заборону на провезення ноутбуків на всіх рейсах з Європи.

Водночас, за даними телеканалу, інформація була надана США за умови, що її джерело залишиться засекреченим і те, що Трамп повідомив ці дані Лаврову, ставить під загрозу життя ізраїльського розвідника.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що президент США Дональд Трамп у розмові з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і послом РФ в США Сергієм Кисляком в Білому домі розкрив секретну інформацію, яка ставить під загрозу важливе джерело інформації про угруповання "Ісламська держава".