ua en ru

Путін з Обамою обговорили реалізацію мирного плану Порошенка

В ході телефонної розмови 23 червня Президент Російської Федерації Володимир Путін обговорив з Президентом США Бараком Обамою реалізацію мирного плану Президента України Петра Порошенка.

В ході телефонної розмови 23 червня Президент Російської Федерації Володимир Путін обговорив з Президентом США Бараком Обамою реалізацію мирного плану Президента України Петра Порошенка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Росії.

"Докладно обговорені різні аспекти гострої внутрішньополітичної кризи на Україні, перспективи врегулювання ситуації, в тому числі - реалізації мирного плану, запропонованого Президентом Петром Порошенком", - йдеться в повідомленні.

Путін підкреслив, що для нормалізації обстановки в південно-східних регіонах пріоритетне значення мало б реальне припинення бойових дій і початок прямих переговорів сторін, що протистоять. Відзначено також важливість невідкладного вирішення гуманітарних питань, включаючи термінову допомогу постраждалому населенню.

В ході обміну думками з інших актуальних питань міжнародного порядку денного Володимиром Путіним і Бараком Обамою виражена серйозна заклопотаність активністю в Іраку бойовиків з терористичного угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту". Путін заявив про підтримку зусиль Багдада в боротьбі з ісламістами і встановленню миру і безпеки в країні.