ua en ru

Путін: РФ і Україна повинні зняти бар'єри на шляху взаємного руху капіталів

Російська Федерація (РФ) і України повинні зняти бар'єри на шляху взаємного руху капіталів і підтримати взаємні довгострокові інвестиції в економіки двох країн. Таку думку висловив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на засіданні комітету з питань економічного співробітництва Росії та Україні, повідомляє РБК.

Путін підкреслив, що для бізнесу двох країн нові можливості відкрило б більш активне підключення України до багатосторонніх інтеграційних проектів, перш за все до Митного союзу РФ, Білорусі і Казахстану і Єдиного економічного простору. "М'яч зараз на українській стороні. Потрібно все подивитися і зважити, і якщо з української сторони буде політична воля щодо вступу в ці проекти, то ми будемо це тільки вітати. Росія готова до того, щоб Україну підключилася до цих питань більш активно", - сказав він.

Путін також повідомив, що до засідання комітету він провів зустріч з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим у форматі "один на один ". У ході зустрічі було обговорено широке коло тем російсько-українських відносин.