ua en ru

Путін дозволив іноземним військовим брати участь в операціях проти терористів за межами РФ

Путін дозволив іноземним військовим брати участь в операціях проти терористів за межами РФ Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Іноземцям з 2003 року дозволено служити за контрактом у ЗС Росії

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, яким дозволив військовослужбовцям-іноземцям Збройних сил РФ брати участь у зарубіжних операціях проти терористів. Відповідний документ опублікований на порталі правової інформації РФ.

"Військовослужбовці, які є іноземними громадянами, беруть участь у бойових діях, виконують завдання в умовах надзвичайного або воєнного стану, збройних конфліктів, а також беруть участь в діяльності по підтриманню чи відновленню міжнародного миру і безпеки або з припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Російської Федерації у відповідності до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, міжнародних договорів РФ і законодавства РФ", - йдеться в документі.

Згідно з російським законодавством, іноземцям з 2003 року дозволено служити за контрактом у Збройних силах РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін на засіданні Військово-промислової комісії доручив підвищити швидкість перекидання російської армії на далекі відстані.