ua en ru

Путін запропонував план з 7 пунктів для припинення конфлікту в Україні

Президент Росії Володимир Путін запропонував план з 7 пунктів для припинення конфлікту в Україні.

Президент Росії Володимир Путін запропонував план з 7 пунктів для припинення конфлікту в Україні.Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Так, план Путіна складається з наступних пунктів:

1. Припинити активні наступальні операції збройних сил, збройних формувань "ополчення південно-сходу України" на донецькому та луганському напрямках.

2. Відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією та всіма видами систем залпового вогню.

3. Передбачити здійснення повноцінного і об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню та моніторингом ситуації в створюваній таким чином зоні безпеки.

4. Виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян та населених пунктів у зоні конфлікту.

5. Організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх" без будь-яких попередніх умов.

6. Відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів до міста та інші населені пункти Донбасу - Донецьку та Луганську області.

7. Забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури, надання допомоги їм у підготовці до зими.

Нагадаємо, вранці 3 вересня прес-служба Президента України повідомила про те, що Порошенко і Путін досягли домовленості про постійне припинення вогню на Донбасі, проте пізніше слово "постійне" було прибрано з прес-релізу.