ua en ru

Путін прагне знизити напругу у відносинах з США, - Bloomberg

Путін прагне знизити напругу у відносинах з США, - Bloomberg Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін готовий піти на численні поступки

Президент РФ Володимир Путін дав вказівку російським чиновникам до пори до часу пом'якшити антиамериканську риторику після того, як санкції США підірвали російську промисловість, а повітряні удари в Сирії могли спровокувати перше безпосереднє зіткнення між ядерними наддержавами з часів холодної війни. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

Згідно з висновками видання, таким чином Путін хоче дати ще один шанс президенту США Дональду Трампу минути ескалацію конфлікту в Сирії. Як повідомляється, раніше в Кремлі критично відреагували на заяву посла Росії в Лівані Олександра Засипкіна, який сказав, що російські військові готові збивати американські ракети в Сирії.

Також рішення Путіна пояснює, чому Держдума відклала розгляд законопроекту о контрсанкціях проти США, запропонований керівниками парламентських фракцій та головою Держдуми В'ячеславом Володіним.

"Законопроект розроблений як відповідна міра на виклики Сполучених Штатів Америки, їх посадових осіб, виражених у недружніх і неконструктивні дії, введення санкцій у відношенні як Російської Федерації в цілому, так і її громадян, і юридичних осіб", - заявив Володін.

Законопроект планувалося обговорити 16 квітня, однак розгляд ініціативи перенесли на 15 травня.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп безпосередньо звернувся до Росії та Ірану у своєму телевізійному заяві у зв'язку з початком ударів по Сирії.