ua en ru

Путін про перенесення переговорів з Мінська: спроба України ухилитися від врегулювання

Путін про перенесення переговорів з Мінська: спроба України ухилитися від врегулювання Фото: президенти Білорусі та Росії Олександр Лукашенко і Володимир Путін (Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Президент Російської Федерації заявив, що питання про перенесення засідань Тристоронньої контактної групи з Мінська є спробою України ухилитися від врегулювання на Донбасі і поховати Мінські угоди.

Він також додав, що Білорусь не втручається в переговорний процес, а тільки створила для нього умови.

У свою чергу невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що питання перенесення майданчика з Мінська говорить про намір поховати Мінські угоди.

"Якщо сьогодні не подобається, будь ласка, можна вибрати будь-яку іншу країну, але треба мати на увазі, що тут повинен бути консенсус тих, хто колись це пропонував. Якщо Володимир Путін, Володимир Зеленський, інші залучені в це питання згодні, звичайно, група буде працювати в іншому місці", - заявив він.

При цьому Лукашенко нагадав, що спочатку з проханням організувати в Білорусі переговорний майданчик до нього звернулися Путін і п'ятий президент України Петро Порошенко.