ua en ru

Путін звинуватив Україну в перешкоджанні розслідуванню катастрофи Boeing малайзійського

Путін звинуватив Україну в перешкоджанні розслідуванню катастрофи Boeing малайзійського
Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в перешкоджанні розслідуванню катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в перешкоджанні розслідуванню катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі. Про це Путін заявив в ході зустрічі з прем'єр-міністром Малайзії Наджиб Тун Разаком, передає прес-служба Президента РФ.

"Вважаю, що посилання на те, що територія падіння контролюється так званими проросійськими сепаратистами, абсолютно неспроможна, тому що не вони, а противна сторона постійно обстрілює цю ділянку території. І це не дозволяє в повному обсязі працювати в зоні падіння", - заявив Путін.

Путін також зазначив, що Росія наполягає на повноцінному та об'єктивному міжнародному розслідуванні цієї катастрофи в повній відповідності з відповідною резолюцією Ради Безпеки ООН.

Boeing-777 Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії увечері 17 липня. Лайнер впав в околицях села Грабово Донецької області. На борту перебували 298 чоловік, всі вони загинули. На місці аварії малайзійського Boeing працювали понад сто міжнародних експертів.

Нагадаємо, голландський рада з безпеки, який курирує розслідування катастрофи лайнера Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" у Донецькій області, очікує, що протягом декількох днів з'явиться можливість запустити операцію вилучення уламків літака на місці аварії.