ua en ru

Нідерланди сподіваються в найближчі дні розпочати вилучення уламків з місця аварії Boeing на Донбасі

Нідерланди сподіваються в найближчі дні розпочати вилучення уламків з місця аварії Boeing на Донбасі
Голландська рада з безпеки, яка курирує розслідування катастрофи лайнера Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" у Донецькій області, очікує, що протягом декількох днів з'явиться можливість запустити операцію вилучення уламків літака на місці аварії.

Голландська рада з безпеки, яка курирує розслідування катастрофи лайнера Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" у Донецькій області, очікує, що протягом декількох днів з'явиться можливість запустити операцію вилучення уламків літака на місці аварії. Про це повідомляє прес-служба Голландського ради з безпеки.

Водночас голландські експерти побоюються, що початок може бути відкладений через нестійку ситуацію з безпекою у регіоні та інших факторів.

Як повідомляють в прес-службі, Голландська рада безпеки вже замовила вилучення і транспортування в Нідерланди уламків лайнера. В рамках розслідування причин аварії голландські експерти мають намір реконструювати секції літака.

Зокрема повідомляється, що вже був узгоджений план з вилучення і транспортування. При цьому його технічна реалізація в даний час готується.

Нагадаємо, в Нідерландах станом на 31 жовтня опізнані 289 жертв аварії малайзійського Boeing-777 в Донецькій області.

Boeing-777 Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії увечері 17 липня. Лайнер впав в околицях села Грабово Донецької області. На борту перебували 298 чоловік, всі вони загинули. На місці аварії малайзійського Boeing працювали понад сто міжнародних експертів.