ua en ru

Путін вважає застереження туристам у Криму справою рук іноземних агентів

Путін вважає застереження туристам у Криму справою рук іноземних агентів Фото: Володимир Путін

Президент РФ прокоментував закон про іноземних агентів

Президент Росії Володимир Путін назвав застереження туристам, охочим відвідати Крим, обслуговуванням інтересів іноземних держав, більшість яких не визнали анексію українського півострова Росією. Про це пише Reuters.

Так, Путін прокоментував закон про іноземних агентів, який змусив згорнути діяльність деяких російських неурядових організацій.

"Ось це що називається? Це турбота про громадян Росії? Ні. Це обслуговування інтересів іноземних держав щодо Росії. Ось саме для цього і вводилося це поняття: іноземний агент. Щоб іноземні держави не використовували інструментів подібного роду для втручання в наші внутрішньополітичні справи", - упевнений Путін.

Нагадаємо, Генпрокуратура РФ розцінила рекомендацію туристам дотримуватися українського законодавства і перетинати кордон тільки з дозволу прикордонної служби України в Херсонській області закликом до екстремізму.

Раніше організація "Громадський контроль" випустила пам'ятку для російських туристів, які зібралися в Крим, в якій містилися рекомендації щодо відвідування анексованої території.

Відзначимо, країни ЄС закрили консульські представництва та візові центри в Криму і приймають документи на видачу віз лише в консульських установах, розташованих в Україні.