ua en ru

Путін нагородив загиблого командира Су-24

Путін нагородив загиблого командира Су-24 Фото: Президент РФ Володимир Путін

Загинув командир посмертно нагороджений "Золотою Зіркою" Героя РФ

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про нагородження посмертно "Золотою Зіркою" Героя РФ командира екіпажу літака Су-24, який вчора був збитий турецькими ВВС, передає російський Інтерфакс.

Як повідомляє прес-служба президента, за героїзм, мужність і відвагу, проявлені при виконанні військового обов'язку, підполковнику Олегу Пєшкову присвоєно звання Героя Росії (посмертно). За мужність, мужність і самовідданість, проявлені при виконанні військового обов'язку, нагороджені орденами Мужності матрос Олександр Позиніча (посмертно) і капітан Костянтин Мурахтин.

Нагадаємо, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Президент РФ Володимир Путін назвав обстріл російського Су-24 "ударом у спину від посібників тероризму". Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що інцидент з російським літаком підірвав відносини Туреччини та Росії, в тому числі економічні.