ua en ru

Путін вибачався перед Ердоганом за порушення повітряного простору Туреччини

Путін вибачався перед Ердоганом за порушення повітряного простору Туреччини Фото: Володимир Путін

Путін вибачався за інцидент, який стався 3 жовтня

Президент Росії Володимир Путін особисто вибачався перед президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом за порушення турецького повітряного простору до катастрофи Су-24. Про це у середу, 9 грудня, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю італійським ЗМІ, передає ТАСС.

"Дійсно, один раз, 3 жовтня, коли наша авіація почала працювати на сирійській території, був випадок, коли наш літак на кілька секунд опинився в повітряному просторі Туреччини. Турки висунули нам протест, ми вибачилися. Путін особисто розмовляв з Ердоганом. За абсолютно незначне порушення, яке, турки це знали, жодним чином не означало, що ми плануємо якісь ворожі дії проти Туреччини", - заявив Лавров.

Нагадаємо, відносини між Туреччиною і Росією загострилися після того, як 24 листопада 2015 року турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. РФ стверджує, що літак знаходився над територією Сирії.