ua en ru

Зустрічі Януковича й Путіна не вплинуть на підписання Україною УА з ЄС, - МЗС

Президенти РФ і України Володимир Путін і Віктор Янукович під час зустрічі 9 листопада 2013 р. обговорили економічні питання у світлі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це на брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

Президенти РФ і України Володимир Путін (на фото ліворуч) і Віктор Янукович (праворуч) під час зустрічі 9 листопада 2013 р. обговорили економічні питання у світлі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це на брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я можу повторити інформацію, яку оприлюднили прес-служби Адміністрацій Президентів України і РФ", - заявив він.

Перебийніс підтвердив, що зустріч Президентів України і Росії відбулася.

"Минулої суботи в Москві. Було обговорено актуальні питання торговельно-економічного співробітництва в контексті підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі", - зазначив представник МЗС України.

Водночас Перебийніс відмовився відповідати на запитання щодо можливих нових зустрічей Януковича і Путіна напередодні саміту. Але він висловив упевненість, що ці зустрічі не вплинуть на підписання УА з ЄС.

"Ні в кого не викликає сумніву, що Україна в останні місяці продемонструвала суттєвий прогрес у цьому процесі. Зі свого боку ми робимо все, щоб така угода була підписана. Ми сподіваємося, що європейська сторона чинитиме аналогічним чином, розуміючи, що це матиме стратегічне значення не тільки для України, але й у цілому", - зазначив Перебийніс.

Нагадаємо, в суботу, 9 листопада 2013 р., Янукович зустрічався з Путіним на військовій базі в Росії. При цьому подробиці переговорів залишилися невідомі.

У Партії регіонів згодом пояснили, що інформацію про зустріч Януковича з Путіним не оприлюднюють з міркувань безпеки.

Подробиці зустрічей Януковича і Путіна далеко не завжди стають надбанням громадськості, хоча різноманітні наближені джерела повідомляють, що ключовою темою таких переговорів останнім часом є ціна російського газу для України. Віднедавна, у зв'язку з наближенням Вільнюського саміту, на якому має відбутися підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, до цього переліку додався ще один ключовий момент - зовнішньополітичний курс нашої країни.