ua en ru

Путін хоче поширити утилізаційний збір та на імпортну сільгосптехніку

Президент РФ Володимир Путін вважає за доцільне поширити утилізаційний збір та на імпортну сільгосптехніку. Таку заяву він зробив на зустрічі з губернатором Ростовської області Василем Голубєвим.

"Це доцільно і можливо, і не суперечить правилам СОТ. Я проблему знаю, і Мінекономрозвитку і Мінпромторг працюють на цю тему. Це було б правильно (введення збору), дивно, що до цієї теми ми не дійшли практично", - сказав він.

Путін додав, що протягом одного-двох тижнів міністерства і відомства повинні представити пропозиції з цього питання.

За словами Президента, у введенні такого збору на території Митного союзу може бути зацікавлена ​​і Білорусія. "У мене завтра (15 вересня) зустріч з (Президентом Білорусії) Олександром Лукашенком, ми на цю тему поговоримо", - зазначив він.

Нагадаємо, з 1 вересня поточного року в Росії починають діяти утилізаційні збори для транспортних легкових і вантажних машин, а також автобусів. Мова йде про автомобілі, що вперше випускаються в обіг на території РФ. Встановлюється заборона на їх реєстрацію без дотримання вимог щодо забезпечення безпечної утилізації. Зокрема, федеральний закон "Про відходи виробництва та споживання" доповнюється статтею, яка передбачає, що утилізаційний збір сплачується митним органам за автомобілі, що ввозяться в РФ, до видачі паспорта транспортного засобу (ПТС).

Читайте також: Росія затвердила утилізаційний збір на автомобілі з України без винятків