ua en ru

Путін готує росіян до ядерної війни, - ABC News

Путін готує росіян до ядерної війни, - ABC News Фото: президент Росії Володимир Путін

У США побачили явні ознаки підготовки РФ до масштабної війни з застосуванням ядерної зброї

Керівництво Російської Федерації готує населення до ядерної війни проти США. До такого висновку прийшов американський телеканал ABC News, ґрунтуючись на "тривожних" сигналах з Москви.

Зокрема, зазначається, що на сьогодні напруженість у відносинах між Росією та США досягла найвищого рівня з часів холодної війни, хоча більшість аналітиків не вірять у підготовку до військового конфлікту. Тим не менш, ABC News вказує на деякі моменти, які створюють враження, що масштабна війна "не за горами".

Так, на тлі зростання напруженості між США і Росією щодо сирійського питання і на тлі заяв Вашингтона про готовність завдати удару по військам Башара Асада російські державні ЗМІ проводять опитування про готовність росіян до ядерної війни.

"Якщо це (ядерна війна, - ред.) станеться, кожен повинен знати, де знаходиться найближче бомбосховище", - цитує ABC News сюжет на російському НТВ, присвячений атомному бункеру в Москві.

Також зазначається антиамериканська спрямованість державних ЗМІ в Росії, а пропагандисти по ТБ розповідають про варіанти ядерної відповіді на "нахабство" США в Сирії. Особливу увагу в матеріалі приділили великим навчань з цивільної оборони на півдні РФ із залученням 40 млн людей, в ході яких відпрацьовувалася підготовка в тому числі і до ядерної катастрофи. А освітлення навчань у ЗМІ нагадали вправи в школах з швидкісного одягання протигазів.

Крім того, Міноборони Росії оголосило про те, як країна буде функціонувати під час війни, зокрема, як будуть працювати державні органи. Також ABC News називає тривожним сигналом розміщення ракетних комплексів "Іскандер" під Калінінградом та навчальний запуск трьох балістичних ракет, у тому числі з підводних човнів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон має намір удосконалити ядерний арсенал для стримування РФ.