ua en ru

Путін: Європа і США не повинні прикриватися позицією Грузії на переговорах щодо СОТ

Прем'єр Російської Федерації Володимир Путін закликав основних економічних партнерів Росії не прикриватися позицією Грузії на переговорах щодо СОТ, якщо вони зацікавлені у вступі РФ в цю організацію, передає радіостанція "Маяк". Путін вважає, що приєднання Росії до СОТ принесе більше плюсів, ніж мінусів. Він також заявив, що Росія не відмовляється від вступу у СОТ. Але Росія зробить це в тому випадку, якщо не будуть виставляти неприйнятні умови.

"У мене виникає законне питання: наші основні партнери у Європі та Сполучених Штатах хочуть, щоб Росія була членом СОТ або не хочуть? Не треба ховатися за грузинське питання. Якщо хочуть, то вони зможуть це зробити дуже швидко, тим більше що основних компромісів ми досягли", - сказав прем'єр, виступаючи на інвестфорумі "Росія кличе!".

Основними цілями інвестфорума є сприяння залученню інвестицій в економіку Росії, розвиток діалогу і партнерських відносин між російським бізнесом і міжнародними інвесторами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія і Євросоюз закінчили роботу над рамковою угодою, в якому обумовлені умови вступу РФ у СОТ. У документі, серед іншого, закладені параметри інвестицій в російський автопром, який останнім часом демонструє стрімке зростання.

Зазначимо, основним каменем спотикання для вступу Росії у СОТ є політичні відносини з Грузією. Тбілісі є членом СОТ і послідовно виступає проти входження в цю організацію Росії. Наприкінці квітня 2008 р. Грузія вийшла з переговорного процесу про вступ РФ у СОТ, який відновився за посередництва Швейцарії в березні 2011 р. Головною умовою згоди на вступ РФ в цю організацію Грузія висуває власний або міжнародний контроль на митно-пропускних пунктах на кордоні РФ з Абхазією і Південною Осетією.