ua en ru

Путін думає про обмін Сенцова на Вишинського

Путін думає про обмін Сенцова на Вишинського Фото: Олег Сенцов (zk.dsns.gov.уа)

За словами Путіна, він думає про подібний обмін

Президент Росії Володимир Путін думає про можливість обміну українського політв'язня Олега Сенцова на головного редактора "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського. Про це він заявив в ході сьогоднішньої прямої лінії.

Так, під час заходу один з журналістів запитав Путіна чи можливо добитися звільнення Вишинського, який вже рік перебуває в українській в'язниці, шляхом обміну на Сенцова чи будь-якого українського політв'язня.

"Ми думаємо, ми не забули", - відповів Путін.

Нагадаємо, раніше Подільський районний суд Києва продовжив арешт керівнику "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення і залишив без змін запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Вишинського затримали в Києві в травні 2018 року. У ході обшуків у нього виявили російський паспорт. Йому повідомили про підозру у ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України. Також затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

РБК-Україна писало, що Європейський суд з прав людини завершив комунікацію у справі українського політв'язня Олега Сенцова. На наступній стадії ЄСПЛ має ухвалити рішення. Сенцов відмовляється від будь-якої мирової угоди.