ua en ru

Путін: Азербайджан, Туркменія і Узбекистан вирішать питання про участь у зоні вільної торгівлі СНД до кінця 2011 р

Азербайджан, Туркменія і Узбекистан вирішать питання про свою участь в зоні вільної торгівлі СНД до кінця 2011 р. Така домовленість була досягнута сьогодні на засіданні ради глав урядів СНД у Санкт-Петербурзі, повідомив журналістам прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
Він пояснив, що сьогодні договір підписали Росія, Україна, Білорусія, Казахстан, Вірменія, Киргизія, Молдова і Таджикистан. При цьому він підкреслив, що фактично підписання договору означає скасування взаємних експортних та імпортних мит на цілі групи товарів. "Є певні вилучення, ми з ними погодилися", - зауважив глава російського уряду. У свою чергу, прем'єр-міністр України Микола Азаров уточнив, що в документі закріплені терміни, протягом яких всі вилучення повинні бути ліквідовані.
Нагадаємо, що сьогодні на засіданні глав урядів СНД у Санкт-Петербурзі був підписаний договір про вільну торгівлю в рамках Співдружності. Раніше сьогодні Путін повідомив: "Несподівано для самих себе в результаті довгих, гострих, але все-таки конструктивних переговорів ми прийшли до рішення головного питання (про підписання даного договору)". Він нагадав, що договір про вільну торгівлю спочатку був підписаний в 1994 р., але не всі країни, в тому числі, і Росія, ратифікували його. За словами прем'єра РФ, фактично документ не працював.