ua en ru

Пункт пропуску "Яготин" після реконструкції зможе розмитнювати до 2 тис. автомобілів на день

Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Яготин" після реконструкції зможе розмитнювати до 2 тис. автомобілів на день. Про це керівництво Ягодинської митниці доповіло прем'єр-міністру України Миколі Азарову під час його робочої поїздки до Волинської області, де він проконтролював хід будівництва другої черги "Ягодину" та ознайомився з його роботою, повідомляє прес-служба Кабміну.
Керівництво "Яготину" зазначило, що за один день розмитнюється більше тисячі вантажних автомобілів, а після реконструкції пропускну здатність митниці буде збільшено до двох тисяч. Разом з тим потужності пункту пропуску дозволяють одночасно розмитнювати 20 автомобілів, розмитнення одного вантажного автомобіля проводиться за 50 хв., однак за рахунок створення матеріально-технічних умов, зокрема інформаційної бази, з 1 січня 2012 р. час розмитнення буде скорочений до 30 хв.
"Ягодин" - це найбільший автомобільний пункт пропуску. У найближчий місяць буде завершена його реконструкція. Він є в програмі підготовки України до Євро-2012, і для мене важливо особисто проконтролювати як ведуться роботи з його реконструкції", - зазначив Азаров.
Крім того, Азаров поспілкувався з водіями-далекобійниками, які перетинали державний кордон. Вони поінформували главу уряду, що порівняно з минулими роками значно прискорилося проходження митних процедур, і зараз практично немає черг на перетин кордону як з боку України, так і з боку Польщі.