ua en ru

Пункт пропуску на кордоні з Білоруссю "Нові Яриловичі" відновлює роботу

Пункт пропуску на кордоні з Білоруссю "Нові Яриловичі" відновлює роботу Фото: пункт пропуску "Нові Яриловичі" (t.me/gpkgovby)

Пункт пропуску "Нові Яриловичі", що на кордоні з Білоруссю, відновлює роботу. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Про це РБК-Україна повідомили в Державній прикордонній службі України.

При цьому поки пункт пропуску фактично ще не відкрився. Пропуск громадян повинні відновити протягом дня.

У той же час Прикордонного комітету Білорусі повідомляє, що пункт пропуску вже відновив роботу сьогодні, 21 вересня, з 11:00. Через пункт буде дозволений пропуск громадян і транспорту, у тому числі вантажного.

При цьому до 29 вересня продовжують діяти обмеження на в'їзд в Україну для іноземців.

Станом на 13:50 пропуск громадян через пункт пропуску відновили.

Нагадаємо, пункт пропуску "Нові Яриловичі" був тимчасово закритий 16 вересня. Тоді роботу пункту заблокували хасиди, які намагалися потрапити на територію України через Білорусь для святкування єврейського Нового року Рош ха-Шана в Умані.

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, хасидів ввели в оману, пообіцявши, що вони зможуть потрапити в Україну через Білорусь, незважаючи на заборону на в'їзд для іноземців.

Через два дні, 18 вересня, хасиди повністю покинули територію поблизу пункту пропуску "Нові Яриловичі". Вони попрямували відзначати Рош ха-Шана в Пінськ, Гомель і інші білоруські міста.