ua en ru

Пшонка: В апеляційному порядку прокурорами оскаржено в 5 разів менше судових рішень

У поточному році в апеляційному порядку прокурорами оскаржено в 5 разів менше судових рішень у кримінальних провадженнях, ніж торік за законодавством 1960 року. Про це заявив завявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка на Всесвітній щорічній конференції конференції Міжнародної асоціації прокурорів (МАП) у Москві, повідомляє прес-служба ГПУ.За словами прокурора, досягти такого результату вдалося завдяки положенням нового Кримінального процесуального кодексу України, які забезпечили реалізацію принципу незмінності прокурора на всіх стадіях кримінального провадження.

Віктор Пшонка наголосив, що тепер "державне обвинувачення підтримує той прокурор, який був процесуальним керівником досудового розслідування. Таким чином, посилена роль прокурора у кримінальному провадженні, а також його відповідальність за кінцевий результат".

Нагадаємо, новий Кримінально процесуальний кодекс було прийнято наприкінці листопада 2012 року. В результаті Україна отримала абсолютно нову систему ведення кримінального процесу - введення інституту домашнього арешту та суду присяжних.