ua en ru

Пшонка продемонстрував у ВР відеозапис, на якому агресивно налаштовані мітингувальники нападали на працівників "Беркуту"

У сесійній заді Верховної Ради України генеральний прокурор України Віктор Пшонка продемонстрував відеозапис, на якому агресивно налаштовані мітингувальники, озброєні палками та арматурою нападали на працівників правоохоронних органів та вчиняти інші протиправні дії. Відео було продемонстроване у рамках доповіді генпрокурора Пшонка щодо подій, які сталися в ніч з 29 на 30 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності.

У відеоролику були продемонстровані тільки кадри, що демонструють неправомірні дії мінуючих і не були показані відповідні дії працівників спецпідрозділів МВС.

Відео супроводжувалося коментарями за кадром, в яких стверджувалося, що представники радикальних націоналістичних організацій спеціально готувалися для нападу на міліцію і захопленню урядових будівель.

Також у ролику було показано виступ на Майдані Незалежності одного з представників духовенства, який жорстко критикує Президента і прем'єр-міністра України і стверджує, що вони проводять неукраїнську політику. За словами коментатора, це - заклики повалення законної влади в Україні.

Проте, як заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Андрій Мохник, священик, який був продемонстрований у ролику, виступав два роки тому в місті Коломия і не має ніякого відношення до Евромайдану.