ua en ru

Пшонка закликає опозицію переконати своїх прихильників припинити силове протистояння

Генеральний прокурор Віктор Пшонка закликав представників опозиції переконати своїх прихильників припинити силове протистояння та вжити заходів щодо недопущення масових порушень законів.

Генеральний прокурор Віктор Пшонка закликав представників опозиції переконати своїх прихильників припинити силове протистояння та вжити заходів щодо недопущення масових порушень законів. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури.
Відповідну заяву Він зробив на зустрічі з лідерами парламентських фракцій "Батьківщина" і "Свобода" Арсенієм Яценюком та Олегом Тягнибоком.

Нагадаємо, з 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде на силове протистояння між радикально налаштованими активістами Євромайдану і правоохоронцями. Активісти кидають через барикаду в міліцію каміння і запальні суміші.

Міліція відстрілюється з травматичної зброї і кидає світлошумові гранати. І з однієї, і з іншої сторони більше сотні поранених. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.