ua en ru

Віталій Білоус призначений першим заступником генпрокурора

Наказом генерального прокурора України Віктора Пшонки на посаду першого заступника генпрокурора призначено Віталія Білоуса.

Наказом генерального прокурора України Віктора Пшонки на посаду першого заступника генпрокурора призначено Віталія Білоуса (на фото). Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Раніше Белоус обіймав посаду заступника генпрокурора, на яку він був призначений в серпні 2012 р.

Він - уродженець Донецької області, як і багато чиновників і держслужбовців, що просунулися по кар'єрних сходах в період президентства Віктора Януковича.

Зазначимо, що Білоус працює в органах прокуратури 17 років. Починав трудову діяльність з посади стажиста, працював слідчим, помічником прокурора, прокурором, обіймав різні посади в апараті прокуратури Донецької області, також в центральному апараті ГПУ, зокрема очолював головні управління. Також працював на посаді прокурора Севастополя, після чого був призначений на посаду заступника генпрокурора.

Нагадаємо, посада першого заступника генпрокурора вакантна після звільнення з неї Рената Кузьміна, який 4 жовтня був призначений заступником секретаря РНБО.

До цього повідомлялося про реорганізацію головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ і створення головного слідчого управління ГПУ. На посаду начальника головного слідчого управління був призначений Олександр Каліфіцький. Раніше даним відомством займався Кузьмін.