ua en ru

ПС на Закарпатті очолює екс-міліціонер, звільнений за службову невідповідність

ПС на Закарпатті очолює екс-міліціонер, звільнений за службову невідповідність Фото: Правий Сектор

Роман Стойка є "ключовою особою збройного конфлікту в Мукачеві"

"Правий сектор" на Закарпатті очолює колишній співробітник міліцій, якого було звільнено за службову невідповідність. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"32-річний Роман Стойка під час служби в органах внутрішніх справ двічі притягувався до дисциплінарної відповідальності у 2007 та 2009 рр. У липні 2009 р. він був звільнений з органів внутрішніх справ відповідно п. 64 "службова невідповідність" Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, уродженець смт Вишково Хустського району Закарпатської області у 2007 р. закінчив Ужгородський національний університет. Службу в органах внутрішніх справ проходив з лютого 2006 р. на посаді оперуповноваженого відділення карного розшуку Ужгородського міського відділу УМВС України в Закарпатській області.

"В "ПС" Роман Стойка з'явився вже після перемоги Революції Гідності, однак швидко пробрався в керівництво організації, успішно взявши її під контроль. У березні 2015 р. був призначений наказом командира Добровольчого Українського Корпусу "Правий Сектор" Андрія Стемпіцького Комбатом 1-го ЗБату ДУК ПС", - повідомляють у прес-службі.

Відзначається, що Роман Стойка, командир 1-го (Закарпатського) запасного батальйону Добровольчого Українського Корпусу "Правий Сектор", є "ключовою особою збройного конфлікту в Мукачеві". Як повідомляється, про це він сам підтвердив у відео, відзнятому в польових умовах після резонансних подій за участю закарпатських "правосекторівців" та особами з оточення народного депутата, екс-"регіонала" Михайла Ланя.

Нагадаємо, Тимошенко вимагає негайно створити ТСК для розслідування подій у Мукачевому.