ua en ru

Прямі іноземні інвестиції у Львівську область в 2011 р. зросли на 20% - до 50 млн дол., - Цимбалюк

Прямі іноземні інвестиції у Львівську область у поточному році зросли на 20% - до 50 млн дол. Про це в ході прес-конференції повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Цього року надійшло понад 50 млн дол. прямих іноземних інвестицій, що більше на 20% в порівнянні з минулим роком. Це не дивлячись на світову кризу, і ми вважаємо це гарним знаком. І ми очікуємо, що після проведення економічного форуму буде інвестиційне пожвавлення", - сказав Цимбалюк.

Нагадаємо, чистий приплив прямих іноземних інвестицій (ПІІ) за 6 місяців 2011 р. склав 3 млрд дол. (з них до реального сектору - 75%), за 6 місяців минулого року - 2,1 млрд дол. (з них до банківського сектору - 42%).
Чистий приплив ПІІ у червні 2011 р. був нижчим, ніж у попередні місяці та склав 427 млн дол. "Це було зумовлено частковим погашенням кредитів прямого інвестора (443 млн дол.), що були отримані в попередні місяці. Більша частка іноземного капіталу надійшла до банківського сектору", - йдеться в повідомленні регулятора.