ua en ru

Пройти процедуру переатестації змогли лише 57% столичних суддів апеляційних судів

Пройти процедуру переатестації змогли лише 57% столичних суддів апеляційних судів Фото: в Україні проходить переатестація суддів

Всього Процедуру переатестації вже пройшли більше 300 суддів першої та апеляційної інстанції

Процедуру переатестації вже пройшли більше 300 суддів, які працюють в судах першої і апеляційної інстанцій. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Гра на імітацію: як судді чинять опір переатестації".

Першими переатестацію в лютому 2016 року пройшли близько 90 суддів, у яких в минулому році закінчився п'ятирічний термін перебування на посаді, і які претендують на обрання на посаду судді безстроково. У квітні-червні - оцінку пройшли понад 200 суддів апеляційних судів Києва та області.


Якщо брати результати оцінювання чотирьох апеляційних судів - Апеляційного суду Київської області, Апеляційного суду Києва, Київського апеляційного господарського суду та Київського апеляційного адміністративного суду, то, за даними Вищої кваліфікаційної комісії суддів, тільки 160 суддів цих судів (57%) пройшли успішно оцінювання.

При цьому 8 суддів таких судів (3%) повністю провалили оцінювання і визнані здатними працювати суддями, 23 судді (8%) за різних причин не з'явилися на оцінювання, а 45 суддів (16%) подали заяви про відставку напередодні оцінювання. Доля ще 45 суддів (16%), в оцінюванні яких було оголошено перерву, вирішиться в липні - минулого тижня якраз стартував черговий етап переатестації.

Нагадаємо, за інформацією міністра юстиції Павла Петренка, близько 20% суддів відмовляються проходити переатестацію.