ua en ru

Провокації РФ в Криму влаштовують правоохоронці, а не військові, - глава Держприкордонслужби

Провокації РФ в Криму влаштовують правоохоронці, а не військові, - глава Держприкордонслужби Фото: Віктор Назаренко прокоментував провокації РФ в Криму

Російські військові наразі готуються до навчань "Кавказ-2016"

Провокації Російської Федерації в анексованому Криму влаштовують російські правоохоронці, а не військові. Про це заявив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, повідмоляє "5 канал".

Зокрема, коментуючи провокації РФ в Криму, Назаренко зазначив, що нині значно посилена охорона з боку правоохоронців РФ. На анексованому півострові активно використовуються вертольоти - близько 20 машин, 8 безпілотників, при тому шість із вісьми - з зальотом на територію, яку контролює Україна - від 700 м до 20 км.


"Значне посилення режимних заходів, виставлення додаткових блокпостів, активні дії національної гвардії, активні дії прикордонників, використання спеціальних засобів спостереження у вигляді повітряної кулі, яку вони використовували, аби спостерігати за нами. Катери на повітряній подушці значно активізувались. Але це все дії правоохоронців, не військових", - заявив він.

Назаренко також додав, що російські військові наразі готуються до навчань "Кавказ-2016", "які повинні розпочатися десь 16 серпня".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ході провокацій РФ в Криму постраждали 2 мирних жителя.