ua en ru

Перевірки Аграрного фонду виявили зловживання на 2 млрд грн, - голова фонду

Внутрішні перевірки ПАТ "Аграрного фонду" виявили зловживання на 2 млрд грн. Про це в інтерв'ю телеканалу "Київ" заявив в. о. голови Аграрного фонду Андрій Радченко, передає прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"ПАТ "Аграрний Фонд" був створений в 2013 році. Статутний фонд підприємства становив 5 млрд грн. В кінці лютого - початку березня 2014 року 2 млрд грн з цієї статутного фонду попередніми керівниками підприємства були розміщені в "Брокбізнесбанку". Це відверте шахрайство. Адже за кілька тижнів тому в "Брокбізнесбанк" була введена тимчасова адміністрація, і зараз заклад перебуває у процесі ліквідації", - розповів Радченко.

За його словами, депозити були оформлені уповноваженими особами Аграрного фонду за 32 договорами, щоб обійти норми закону про акціонерні товариства та положення статуту повноважень виконавчого органу.

Радченко наголосив, що право розпоряджатися таким об'ємом коштів належить до повноважень загальних зборів акціонерів, тобто, держави в особі Мінап або Кабінету міністрів.

Нагадаємо, у зазначений період Аграрний фонд очолював Олександр Кірюк, а його першим заступником був Ігор Виходець.

В середині грудня 2014 р. МінАП звільнив главу Аграрного фонду.

Андрія Радченка було призначено на посаду першого заступника голови правління ПАТ "Аграрний фонд" 21 січня 2015 р., а 9 лютого призначено в. о. голови правління.