ua en ru

Перевірка КРУ виявила порушення і нестачі на суму більше 22,6 млрд грн у "Родовід Банку"

У ПАТ "Родовід Банк" перевірка Контрольно-ревізійного управління (КРУ), що проводиться з березня 2010 р., виявила порушення і нестачі на загальну суму понад 22,6 млрд грн. Про це повідомив голова ГоловКРУ Петро Андрєєв на прес-конференції за результатами комплексного аудиту національної економіки, проведеної за дорученням глави держави, передає кореспондент РБК-Украина.
"Ми всі пам'ятаємо як Юлія Володимирівна (Тимошенко), зібрала людей біля "Родовід Банку" і презентувала керівника, нового, якого вона призначає. Забрали банк, з метою захисту інтересів наших вкладників", - сказав П.Андрєєв, додавши, що в той час, як люди цілодобово записувалися, аби отримати свою 1 тис. грн вкладу, підписувалися операції на 365 млн грн. за юрпослуги із супроводу кредиту.
П.Андрєєв також відзначив, що у ПАТ АКБ "Київ" за підсумками перевірки встановлено порушень і недоліків на загальну суму 815,7 млн грн.
"Банк "Київ" був базою для переведення у готівку грошей ... на сотні мільйонів відмили грошей, виділених на державну програму під закупівлю м'яса. Ні м'яса, нічого не немає. Ті фірми, які отримали ці гроші, перед тим, як ліквідовуватися, отримали відшкодування податку на додану вартість. У результаті лише однієї такої операції наніс близько 85 млн грн збитку державі, держбюджету. І це все м'ясо списали на в'язниці", - сказав П.Андрєєв.
Він також повідомив, що підготував звернення до Президента України Віктора Януковича, в якому виклав інформацію про масові розкрадання, "аби він особисто взяв ці матеріали під свій особистий контроль, від розслідування і доведення цих матеріалів до суду".