ua en ru

Провал голосування за посилення повноважень РНБО є програшем всієї країни, - "Народний фронт"

Провал голосування про внесення змін до закону про РНБО щодо вдосконалення координації та контролю в сфері національної безпеки та оборони є програшем всієї країни. Про це заявили депутати Верховної Ради від фракції "Народний фронт", коментуючи голосування у вівторок, 23 грудня, за відповідний проект закону, під час якого для ухвалення документу забракло голосів трьох депутатів.

В "Народному фронті" наголосили, що представники трьох фракцій Верховної Ради, членів парламентської коаліції - "Батьківщина", "Самопоміч" та Радикальний блок Олега Ляшка, - не дали жодного голосу.

Народний депутат, екс-заступник секретаря РНБО, заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар написала на своїй сторінці у Facebook, що "хтось комусь помстився особисто за "політичне розлучення", хтось погрався в гру "з нами треба торгуватися", хтось показав, що форму ставить вище за суть".

"Програла країна, яка останній рік чекає на ефективність органів влади в забезпеченні ключового питання - захисту країни. Реального координаційного органу в цій сфері досі немає", - наголосила нардеп.

Перший заступник голови фракції "Народний фронт", командир добровольчого батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук заявив, що під час вивчення положень цього проекту закону на засіданні Комітету національної безпеки і оборони були проведені ретельні обговорення кожної поправки, яка вносилась до цього закону депутатами від "Самопомочі" та "Батьківщини".

"Є ганебна ситуація, коли кулуарно за допомогою інтриги пані Тимошенко створює пану Турчинову шахматну позицію "шах", - написав Андрій Тетерук на своїй сторінці у Facebook.

"Боляче було дивитися, коли в створенні ситуації, що наші військовослужбовці на війні ще на деякий час залишаються нескоординованими, рукоплескали представники Опозиційного блоку, "радикали" та "Самопоміч". Це наводить на невтішні висновки. Коаліція на межі розпаду", - додав він.