ua en ru

Процес повного відновлення Кернеса після замаху може зайняти кілька років, - лікарі

Лікарі кажуть, що процес повного відновлення мера Харкова Геннадія Кернеса після замаху може зайняти кілька років.

Лікарі кажуть, що процес повного відновлення мера Харкова Геннадія Кернеса після замаху може зайняти кілька років. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Згідно з повідомленням, сам Кернес в інтерв'ю 9-го ізраїльському телеканалу зазначив, що зараз стан його здоров'я задовільний.

"Спасибі лікарям, що зуміли забрати мене з того світу. Що стосується замаху - хто вчинив замах на моє життя, цікаве питання, на яке у мене немає відповіді. Зброї зараз на території України багато, знаходиться вона в різних руках. Хто і як стріляв - я не можу сказати", - підкреслив він.

Крім того, на думку Кернеса, розслідуванням цієї справи зараз ніхто не займається, а його позиція залишається колишньою - Україна повинна бути єдиною, а Харків має бути в складі України.

Також мер Харкова, який перебуваючи після замаху на лікуванні в Ізраїлі в останні дні повернувся до виконання своїх обов'язків градоначальника, зазначив, що всі справи він веде допомогою телефонних дзвінків та Інтернету.

"Я відчуваю, що здатен навіть на відстані керувати містом, а як я це роблю - нехай вже оцінюють харків'яни", - зазначив Кернес.

Нагадаємо, 28 квітня Кернес під час занять спортом в парку Харкова отримав вогнепальне поранення в спину. Він був доставлений в реанімацію, йому зробили операцію, лікарі оцінювали його стан як важкий. Після цього він був відправлений на лікування в Ізраїль. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство Кернеса.